Kursus TVET
Penyediaan & Pembuatan Makanan

HT-012-3:2012

Pengenalan Kursus

Culinary program for aspiring chef

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. Kelayakan Akademik
1.1

Penyediaan & Pembuatan Makanan [HT-012-2:2012] Atau

Penyedia Makanan [L-041-2] Atau

Penyedia Makanan [L-040-2]


Dan

2. Umur
2.1

Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 60


Dan

3. Kewarganegaraan
3.1
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

4. Lain-lain
4.1
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
2. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)

Tempoh Pengajian
6 Bulan

Prospek Kerjaya
Chef, Food Consultant, Event Planner, Caterer, Trainer, Catering Service Provider

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
INSTITUT TEKNOLOGI RIAM
Alamat
LOT 1305, 3.5 MILES RIAM ROAD,
Negeri
SARAWAK
Penyelaras
Diana Frederick Uyo
Telefon
085-613371
Emel
erichii@riamtec.edu.my
Laman Web
www.riamtec.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
-Pinjaman dari Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran (PTPK)
- Elaun Sara Hidup
- Kemudahan Asrama Disediakan