Kursus TVET
Penyediaan & Pembuatan Makanan
HT-012-2:2012
Pengenalan Kursus
SKM Seni Kulinari atau nama rasminya Kursus Sijil Kemahiran Malaysia Penyediaan Dan Pembuatan Makanan adalah kursus untuk melatih pelajar dengan teknik-teknik memasak melibatkan menu utama masakan Melayu, Cina, India & Barat (Western). Pelajar juga akan dilatih dalam pengendalian kebersihan, keselamatan dapur dan pengendalian makanan; penyediaan stok, sup dan sos panas; penyediaan sarapan pagi, pembuka selera (appetizer) dan pencuci mulut (dessert) serta pengurusan pentadbiran katering dan acara.
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. MEMBACA, MENULIS, MENGIRA
Atau
Atau
Atau
1.1
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Atau
1.2
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)
Atau
1.3
Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 40
Atau
1.4
Warganegara Malaysia Sahaja
Tempoh Pengajian
9 Bulan
Prospek Kerjaya
CHEF EKSEKUTIF, PENOLONG CHEF, CHEF BANKUET
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
SILVERSPOON INTERNATIONAL COLLEGE
Alamat
NO.12 & 12A, JALAN OP1/3, PUSAT PERDAGANGAN ONE PUCHONG,
OFF JALAN PUCHONG,
47160 PUCHONG SELANGOR
OFF JALAN PUCHONG,
47160 PUCHONG SELANGOR
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
NURLIYANA MOHAMAD SHAHIMIN
Telefon
0380769953
Emel
info@silverspoon.edu.my
Laman Web
www.silverspoon.edu.my
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
PINJAMAN PENGAJIAN DARI PTPK
ELAUN SARA DIRI RM600 SEPANJANG TEMPOH PENGAJIAN
ELAUN PENGANGKUTAN RM500 HINGGA RM1000
ELAUN SARA DIRI RM600 SEPANJANG TEMPOH PENGAJIAN
ELAUN PENGANGKUTAN RM500 HINGGA RM1000