Kursus TVET
Penyeliaan Operasi Makanan & Minuman

I561-002-3:2018

Pengenalan Kursus

Kursus Operasi Servis Makanan & Minuman bertujuan untuk melatih individu dalam aspek penyediaan, penyajian, dan pengurusan perkhidmatan makanan serta minuman di industri hospitaliti. Kursus ini sesuai untuk mereka yang berminat dalam bidang perhotelan, restoran, kafe, dan katering.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. Kelayakan Akademik
1.1 Calon mestilah lulus

Operasi Servis Makanan & Minuman [I561-002-2:2018] Atau

Operasi Servis Makanan dan Minuman [HT-010-2:2012] Atau

Kaptan Makanan dan Minuman [HT-010-2] Atau

Kaptan Makanan & Minuman [L-050-2]


Dan

2. Had Umur
2.1

Umur Minimum : 18
Umur Maksimum : 35


Dan

3. Bumiputera
3.1 calon mestilah
Calon Bumiputera Sahaja

Dan

4. Warganegara
4.1
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

5. Syarat Tambahan
5.1
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
2. Bujang (Wajib)

Tempoh Pengajian
12 Bulan

Prospek Kerjaya
Penyelia Makanan & Minuman (F&B Supervisor)
Barista / Bartender
Kru Servis Kapal Persiaran / Penerbangan
TENAGA PENGAJAR Tvet
Usahawan Makanan & Minuman

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
S.A.I INTERNATIONAL COLLEGE
Alamat
105 GROUND FLOOR, BLOCK A4, LEISURE COMMERCE SQUARE, JALAN PJS 8/9,46150 PETALING JAYA
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
NURUL SYAZWINA BINTI SALLEH
Telefon
0378744191
Emel
ksmueduservices@gmail.com
Laman Web

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3
Sijil Pengendalian Makanan