Kursus TVET
Penyeliaan Operasi Makanan & Minuman
I561-002-3:2018
Pengenalan Kursus
Kursus Operasi Servis Makanan & Minuman bertujuan untuk melatih individu dalam aspek penyediaan, penyajian, dan pengurusan perkhidmatan makanan serta minuman di industri hospitaliti. Kursus ini sesuai untuk mereka yang berminat dalam bidang perhotelan, restoran, kafe, dan katering.
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. Kelayakan Akademik
Dan
1.1 Calon mestilah lulus
Operasi Servis Makanan & Minuman [I561-002-2:2018] Atau
Operasi Servis Makanan dan Minuman [HT-010-2:2012] Atau
Kaptan Makanan dan Minuman [HT-010-2] Atau
Kaptan Makanan & Minuman [L-050-2]
Dan
2. Had Umur
Dan
2.1
Umur Minimum : 18
Umur Maksimum : 35
Dan
3. Bumiputera
Dan
3.1 calon mestilah
Calon Bumiputera Sahaja
Dan
4. Warganegara
Dan
4.1
Warganegara Malaysia Sahaja
Dan
5. Syarat Tambahan
5.1
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)
,
2. Bujang (Wajib)
2. Bujang (Wajib)
Tempoh Pengajian
12 Bulan
Prospek Kerjaya
Penyelia Makanan & Minuman (F&B Supervisor)
Barista / Bartender
Kru Servis Kapal Persiaran / Penerbangan
TENAGA PENGAJAR Tvet
Usahawan Makanan & Minuman
Barista / Bartender
Kru Servis Kapal Persiaran / Penerbangan
TENAGA PENGAJAR Tvet
Usahawan Makanan & Minuman
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
S.A.I INTERNATIONAL COLLEGE
Alamat
105 GROUND FLOOR, BLOCK A4, LEISURE COMMERCE SQUARE, JALAN PJS 8/9,46150 PETALING JAYA
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
NURUL SYAZWINA BINTI SALLEH
Telefon
0378744191
Emel
ksmueduservices@gmail.com
Laman Web
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3
Sijil Pengendalian Makanan
Sijil Pengendalian Makanan