Kursus TVET
Penyediaan & Pembuatan Makanan

HT-012-2:2012

Pengenalan Kursus

Kursus Penyediaan & Pembuatan Makanan bertujuan untuk memberi kemahiran asas dan lanjutan dalam bidang penyediaan makanan serta pembuatan produk makanan. Kursus ini sesuai untuk mereka yang berminat dalam industri kulinari, perniagaan makanan, atau yang ingin meningkatkan kemahiran memasak secara profesional.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. Kelayakan Akademik
1.1

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

2. Umur
2.1 Umur pemohon

Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 35


Dan

3. Warganegara
3.1 Pemohon mestilah
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

4. Bumiputera
4.1
Calon Bumiputera Sahaja

Dan

5. Syarat Tambahan
5.1
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
2. Bujang (Wajib)

Tempoh Pengajian
12 Bulan

Prospek Kerjaya
Chef / Tukang Masak
Pemilik Kedai Makan / Restoran
Pensyarah / Tenaga Pengajar Kulinari
Chef Hotel / Resort

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
S.A.I INTERNATIONAL COLLEGE
Alamat
105 GROUND FLOOR, BLOCK A4, LEISURE COMMERCE SQUARE, JALAN PJS 8/9,46150 PETALING JAYA
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
NURUL SYAZWINA BINTI SALLEH
Telefon
0378744191
Emel
ksmueduservices@gmail.com
Laman Web

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2
Sijil Pengendalian Makanan