Kursus TVET
Penyediaan & Pembuatan Makanan
HT-012-2:2012
Pengenalan Kursus
Kursus Penyediaan & Pembuatan Makanan bertujuan untuk memberi kemahiran asas dan lanjutan dalam bidang penyediaan makanan serta pembuatan produk makanan. Kursus ini sesuai untuk mereka yang berminat dalam industri kulinari, perniagaan makanan, atau yang ingin meningkatkan kemahiran memasak secara profesional.
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. Kelayakan Akademik
Dan
1.1
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
2. Umur
Dan
2.1 Umur pemohon
Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 35
Dan
3. Warganegara
Dan
3.1 Pemohon mestilah
Warganegara Malaysia Sahaja
Dan
4. Bumiputera
Dan
4.1
Calon Bumiputera Sahaja
Dan
5. Syarat Tambahan
5.1
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)
,
2. Bujang (Wajib)
2. Bujang (Wajib)
Tempoh Pengajian
12 Bulan
Prospek Kerjaya
Chef / Tukang Masak
Pemilik Kedai Makan / Restoran
Pensyarah / Tenaga Pengajar Kulinari
Chef Hotel / Resort
Pemilik Kedai Makan / Restoran
Pensyarah / Tenaga Pengajar Kulinari
Chef Hotel / Resort
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
S.A.I INTERNATIONAL COLLEGE
Alamat
105 GROUND FLOOR, BLOCK A4, LEISURE COMMERCE SQUARE, JALAN PJS 8/9,46150 PETALING JAYA
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
NURUL SYAZWINA BINTI SALLEH
Telefon
0378744191
Emel
ksmueduservices@gmail.com
Laman Web
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2
Sijil Pengendalian Makanan
Sijil Pengendalian Makanan