Kursus TVET
Penyediaan & Pembuatan Makanan
HT-012-2:2012
Pengenalan Kursus
Mempelajari tentang asas masakan dari aspek kesihatan, kebersihan dan keselematan dalam pembuatan dan penyediaan makanan. Modul yang dipelajari adalah seperti teknik masakan, masakan sarapan pagi, pembuatan pencuci mulut dan lain-lain
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. AKADEMIK
Atau
Dan
1.1 LULUS SPM
1.
Bil. Subjek : 0
Gred Minimum :
Kod Subjek | Subjek |
---|
Atau
1.2 Pelajar lepasan Tahfiz
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
2. WARGANEGARA
Dan
2.1 WARGANEGARA MALAYSIA
Warganegara Malaysia Sahaja
Dan
3. UMUR
Dan
3.1
Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 45
Dan
4. SYARAT TAMBAHAN
4.1
Calon Bumiputera Sahaja
Tempoh Pengajian
6 Bulan
Prospek Kerjaya
PEKERJA HOTEL, USAHAWAN, TENAGA PENGAJAR, PAKAR INDUSTRI
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
KOLEJ YAYASAN NEGERI SEMBILAN
Alamat
GENTAM
72000 KUALA PILAH
NEGERI SEMBILAN
72000 KUALA PILAH
NEGERI SEMBILAN
Negeri
NEGERI SEMBILAN
Penyelaras
SHAFARINA BINTI TAMZIZ
Telefon
06-481 1225
Emel
ayuni@kyns.edu.my
Laman Web
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
1. Makan & Minum disediakan
2. Penginapan disediakan
2. Penginapan disediakan