Pembuatan Roti
HT-013-2:2011
Pengenalan Kursus
Bidang penyediaan roti ini akan memberi penekanan kepada kemahiran dalam menyediakan pelbagai produk roti, bakeri dan konfeksionari seperti piza, muffin dan produk menggunakan yis melalui teknik dan kaedah moden menggunakan mesin dan peralatan berteknologi mengikut prosedur yang ditetapkan bagi menjamin hasil produk yang berkualiti, menarik dan bersih selaras dengan kehendak industri. Pelajar akan diberikan pengetahuan dan kemahiran secara teori dan amali berdasarkan proses kerja sebenar mengikut piawaian mengenai kemahiran persediaan asas sehingga ke tahap yang tinggi dalam penyediaan bakeri. Pelajar turut dilatih untuk mempunyai sikap bertanggungjawab, berdikari, berdisiplin dan komited dalam menyediakan mereka untuk alam pekerjaan yang sebenar.
Maklumat Latihan TVET
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Butiran Penyedia Latihan TVET
JALAN BATU KAWA NEW TOWNSHIP,
JALAN BATU KAWA, 93250 KUCHING, SARAWAK
PREMIS TAMBAHAN:
CA209, CK205, CJ207 & M3 PLOT NO.7B,
1st FLOOR, BATU KAWAH NEW TOWNSHIP,
JALAN BATU KAWA,
PREMIS TAMBAHAN:
SUBLOT 17, GROUND AND 1ST FLOOR METROCITY
BLOCK 1 JALAN MATANG 93050 KUCHING, SARAWAK
SARAWAK
PREMIS TAMBAHAN:
1st and 2nd Floor, Unit 30, Block B2 Saradise, 93350 Kuching, Sarawak
Lain-lain Maklumat
- Bilik Kuliah dan Bilik Komputer yang kondusif
- Bengkel Seni Kulinari yang lengkap dengan peralatan industri
- Asrama bagi pelatih yang memerlukan (Yuran Asrama akan dikenakan kepada pelatih)
- Pinjaman latihan kemahiran daripada Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran (PTPK)