Kursus TVET
Penyediaan & Pembuatan Makanan

HT-012-2:2012

Pengenalan Kursus

Kandungan Program:
- Hygiene, Kitchen Safety and Food Handling
- Cooking Technique
- Stock, Soup and Hot Sauce Production
- Main Course Production
- Rice and Farinaceous Production
- Appetizer Production
- Breakfast Production
- Desert Production
- Catering Set up Activities

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. Kelayakan Akademik
1.1

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

2. Umur
2.1

Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 45


Dan

3. Warganegara
3.1
Warganegara Malaysia Sahaja

Tempoh Pengajian
9 Bulan

Prospek Kerjaya
Commis, Demi Chef, Kitchen Helper, Usahawan

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
KOLEJ NEGERI CHEDANG CAMPUS
Alamat
437 TAMAN BUKIT CHEDANG
Negeri
NEGERI SEMBILAN
Penyelaras
HASLINA BINTI A MAJID
Telefon
06-7674048
Emel
kolejnegericc@yahoo.com
Laman Web

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
- Kemudahan Penginapan disediakan
- Pinjaman Latihan disediakan
- Elaun sara hidup sehingga RM800/bulan daripada pinjaman PTPK (tertakluk kepada syarat pinjaman)