Kursus TVET
Penyediaan & Pembuatan Makanan
HT-012-2:2012
Pengenalan Kursus
Kandungan Program:
- Hygiene, Kitchen Safety and Food Handling
- Cooking Technique
- Stock, Soup and Hot Sauce Production
- Main Course Production
- Rice and Farinaceous Production
- Appetizer Production
- Breakfast Production
- Desert Production
- Catering Set up Activities
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. Kelayakan Akademik
Dan
1.1
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
2. Umur
Dan
2.1
Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 45
Dan
3. Warganegara
3.1
Warganegara Malaysia Sahaja
Tempoh Pengajian
9 Bulan
Prospek Kerjaya
Commis, Demi Chef, Kitchen Helper, Usahawan
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
KOLEJ NEGERI CHEDANG CAMPUS
Alamat
437 TAMAN BUKIT CHEDANG
Negeri
NEGERI SEMBILAN
Penyelaras
HASLINA BINTI A MAJID
Telefon
06-7674048
Emel
kolejnegericc@yahoo.com
Laman Web
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
- Kemudahan Penginapan disediakan
- Pinjaman Latihan disediakan
- Elaun sara hidup sehingga RM800/bulan daripada pinjaman PTPK (tertakluk kepada syarat pinjaman)
- Pinjaman Latihan disediakan
- Elaun sara hidup sehingga RM800/bulan daripada pinjaman PTPK (tertakluk kepada syarat pinjaman)