Kursus TVET

Pengenalan Kursus

Kursus Masakan Etnik Asian bertujuan untuk memperkenalkan peserta kepada kepelbagaian cita rasa, teknik memasak, dan budaya makanan yang unik di Asia. Kursus ini memberi peluang kepada peserta untuk mempelajari dan mencuba pelbagai jenis masakan dari negara seperti Malaysia, Thailand, Jepun, Korea, China, India, dan banyak lagi

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil

Syarat Kelayakan
1. KRITERIA ASAS
1.1 Syarat-syarat AM
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)

Dan

2. UMUR
2.1 Umur Calon

Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 70


Dan

3. PENDIDIKAN
3.1 Syarat minima

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

4. WARGANEGARA
4.1 Warganegara Malaysia
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

5. BUMIPUTERA
5.1 Calon Bumiputera
Calon Bumiputera Sahaja

Tempoh Pengajian
3 Bulan

Prospek Kerjaya
Barista & Pakar Minuman, Perunding Makanan

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
GIATMARA Prima Melor
Alamat
LOT 26, GM 617, KAMPUNG PADANG SALIM, PERINGAT, 16400 KOTA BHARU, KELANTAN
Negeri
KELANTAN
Penyelaras
ROSLINA BINTI IBRAHIM
Telefon
097822311
Emel
gmmelor@giatmara.edu.my
Laman Web
www.giatmara.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
PENSIJILAN
• Sijil Professional GIATMARA
TEMPOH LATIHAN
• 3 Bulan
PENGAMBILAN KEMASUKAN
• Empat (4) Sesi
- Januari, April
- Julai, Oktober
ELAUN RM200 SEBULAN*
*Tertakluk pada syarat dan peruntukan