Kursus TVET

Pengenalan Kursus

Kursus masakan dan pramusaji merupakan kursus latihan kemahiran secara profesional dalam bidang masakan, penyediaan makanan, pembuatan kek atau roti yang menonjolkan tatasajian dan kemahiran bagi mengetengahkan makanan dari tahap penyediaan sehingga penghidangan. Pelatih didedahkan dengan kemahiran serta teknik masakan,mahir dalam penghasilan makanan Timur dan Barat. Pelatih juga di ajar mengenai kaedah pramusaji yang merangkumi banyak negara. Pelatih juga berpotensi menjadi usahawan dan pekerja mahir di bidang perhotelan /food service dan seni kulinari yang beretika dan berkebolehan.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Kursus Pendek / Micro Credential / Modular / Setaraf
Syarat Kelayakan
Tempoh Pengajian
3 Bulan
Prospek Kerjaya
Tukang Masak (Masakan Itali)

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
GIATMARA Setiawangsa
Alamat
NO. 11-G & 11-1, JALAN JELATEK 2
PUSAT PERNIAGAAN JELATEK
54200 KUALA LUMPUR
Negeri
W.PERSEKUTUAN (KL)
Penyelaras
Mohd Sufian bin Mohd Noor
Telefon
03-41442134
Emel
gmsetiawangsa@giatmara.edu.my
Laman Web
www.giatmara.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
-