SIJIL LANJUTAN TEKNOLOGI HOSPITALITI (PENYEDIAAN PASTRI)
SHP 03
Pengenalan Kursus
Kursus Penyediaan Pastri menawarkan latihan berdasarkan pengetahuan teori dan kemahiran amali. Dalam kursus ini pelajar akan diajar untuk menghasilkan pelbagai produk seperti kek, cookies, puding, konfeksioneriļ¼ kuih-muih traditional dan pelbagai jenis roti. Pelajar akan didedahkan kepada suasana kerja yang sebenar di dalam bidang pastri. Kursus ini juga memberi pendedahan asas penting pastri secara menyeluruh dan memberi pelajar peluang menceburi bidang keusahawanan. Pelajar juga dilatih menggunakan kombinasi kaedah yang dipelajari untuk menghasilkan produk baru yang menyelerakan.
Maklumat Latihan TVET
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
Umur Minimum : 17
Umur Maksimum : 30
Dan
2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
Dan
- Commis 3
- Chef Restoren
- Penyelia Restoren
- Pembantu pegawai latihan
- Tenaga pengajar di kolej swasta
Butiran Penyedia Latihan TVET
Lain-lain Maklumat
ELAUN LATIHAN INDUSTRI: RM300
PELUANG PEKERJAAN DAN LATIHAN INDUSTRI BERSAMA SYARIKAT YANG MENANDATANGANI MOU
PENGINAPAN DAN MAKAN MINUM : DISEDIAKAN
KEMUDAHAN SUKAN DAN REKREASI: DISEDIAKAN